Plăți cu telefonul mobil: Visa + Samsung



Samsung și Visa – sponsori ai Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012 – anunță planurile de lansare a tehnologiei de plată cu telefonul mobil în timpul evenimentului. Pe scurt, telefonul mobil Samsung destinat Jocurilor Olimpiceva fi echipat cu tehnologia NFC (Near Field Communications) și cu tehnologia Visa de plăți contactless.


 

Telefoane Samsung

Visa colaborează cu bănci și comercianți din toată lumea pentru acceptarea cardurilor Visa contactless, precum și a telefoanelor mobile. În Londra, există deja peste 60.000 de locații care acceptă plățile contactless, iar plățile contactless și electronice cu cardul vor fi disponibile în Londra în timpul și înaintea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2012.
Samsung și Visa vor colabora pentru a pune la dispoziţia atleților pe care îi sponsorizează telefonul Olimpic, echipat cu tehnologia contactless, ca parte a acestei inițiative. Cele două companii doresc ca telefonul Olimpic să fie disponibil la vânzare prin intermediul reţelelor operatorilor de telefonie mobilă dar şi ale altor distribuitori. Pentru a face cumpărături la comercianții care acceptă tehnologia contactless, telefonul trebuie să aibă o cartelă SIM cu tehnologia Visa.
Visa şi Samsung vor lucra cu operatori de telefonie mobilă, instituţii financiare şi comercianţi la nivel internaţional, pentru a oferi utilizatorilor de telefonie mobilă din toată lumea confort şi siguranţă prin intermediul tehnologiei contactless Visa.