Sucker Punch (2011)

Cel mai recent film marca Zack Snyder a insemnat un cec in alb pentru stilistul slo-mo-ului fantasy si autorul extravagantelor tratari cinematice ale benzilor desenate 300 si Watchmen. In urma acelor succese de casa Zack Snyder a primit mana libera sa-si realizeze proiectul de suflet, un film de actiune ce transpira de girl-power si crosee vizuale la relanti insa esueaza in aplicarea acelei lovituri pe neve (sucker punch) care sa te lase lat de uimire.

13 Assassins (2011)

O buna parte din filmele japoneze se inspira din cultura samurailor si din perioada zbuciumata si plina de conflicte a feudalismului nipon. Alaturi de horror-ul japonez samurai cinema-ul e cel mai cautat produs filmic in occident asa ca un impatitmit al filmului asiatic nu poate scapa din ochi incrucisarea unui regizor cult cum e Takashi Miike cu genul period drama japonez. 13 Assassins e un remake al filmului cu acelasi nume din 1963 (r. Eichi Kudo) insa poarta distincta amprenta a maestrului gore & sadism pe care acesta si-a cladit reputatia (cine a vazut Audition, Ichi de Killer, Gozu stie la ce ma refer). Prin urmare, desi e un film istoric, 13 Assassins poarta cateva rasuciri bolnavicioase in condei si imagine care sa ne tulbure un pic vederea. Asa ca trebuie sa fim pregatiti pentru balti de sange, capete retezate si in general destul de multa violenta stilizata.

Suntem in Japonia feudala, anul 1840, spre finalul erei Tokugawa, cand zilele de glorie ale samurailor se apropiau de sfarsit. Pacea e pretutindeni iar singurele varsari de sange se produceau in timpul unui seppuku. Cu o asemenea sinucidere ritualica incepe si 13 Assassins, oferind o scena solitara in care un mare nobil isi spinteca matele in semn de protest guvernamental si fara beneficiul unui asistent care sa-i decapiteze suferinta. Intensitatea scenei si balta de sange in care zace trupul neinsufletit asterne fagasul pentru ceea ce va urma. Se pare ca un frate vitreg de-al Shogunului - Lord Naritsugu - urmareste o ascensiune rapida in putere, lucru care-i ingrijoreaza pe multi nobili si mai ales pe sfetnicul Shogunului. Motivele lor sunt indreptatite intrucat Naritsugu e un sadic insetat de sange, un violator si un criminal nemilos. Sfetnicul decide ca cel mai destept lucru de facut e eliminarea monstruozitatii care aspira la pozitia de putere si care e cel mai probabil sa destabilizeze echilibru precar al insulei.


Aici intra un scena maestrul samurai Shinzaemon care primeste dezlegare oficiala sa puna la cale asasinatul, dupa ce in prealabil i se aduc la cunostinta ororile savarsite de Naritsugu. Shinza strange 11 samurai teribili si intocmai ca in filmul epic al lui Kurosawa pleaca sa faca dreptate. Constructia lui Miike poate parea tributara filmului Cei 7 samurai insa reamintesc ca 13 Asasini e un remake dupa un film contemporan cu capodopera lui Akira. Asadar vom avea o introducere in care vor fi recrutati "asasinii" (sau justitiarii), o planificare a atacului, organizarea ambuscadei intr-un sat aflat in drumul tintei si, bineinteles, o jumatate de ora de cafteala superba in care 13 voinici incearca sa matraseasca 200 de soldati. Nu lipseste nici personajul tacanit, nici samurai nici taran, ci un vanator-prastias care s-a nimerit prin preajma la momentul nepotrivit. El aminteste de rolul lui Toshiro Mifune din epopeea lui Kurosawa.


Filmul lui Miike are un pic peste 2 ore, lucru care-l face mai greu suportabil,intrucat stii ce se va intampla in final si nu prea ai rabdare. Se incearca un pic de character development dar nu functioneaza prea bine decat in cazul villain-ului Naritsugu pe care ajungi sa-l urasti de moarte cand face tir cu arcul asupra unei familii intregi (copil inclusiv) si apoi sa te bucuri vazandu-l horcaind in mocirla. Restul personajelor sunt insa mediocru dezvoltate iar in timpul luptelor ai probleme in a distinge care-i care. Vorbind insa de lupte tre’ sa laud iscusita manuire de sabie, coregrafia scenelor, strategiile ingenioase si mai ales graduala deteriorare a sanatatii mintale a celor cuprinsi de frenezia sangelui improscat. Banuiam ca misiunea asasina era una sinucigasa si toti participantii urmau sa moara la un moment dat, evident, dupa ce provocau pagube considerabile inamicilor, dar chestia care mi-a placut intotdeauna in filmele cu samurai e normalitatea unor replici ca “A sosit vremea sa ne dam vietile pentr o cauza dreapta”. Cunoscand principiile codului Bushido e usor de inteles ca moartea onorabila era telul oricarui samurai. Surpriza insa e ca la final, cand se asterne praful pe campul de bataie, tot ramane cineva care sa spuna povestea. Ca-n filme.


Trailerul zilei: The Hangover Part II

Marea Mahmureala revine pe ecrane cu partea a doua. Aceeasi echipa de barbati care nu tin la bautura - Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) si Doug (Justin Bartha) - calatoresc in Tailanda pentru nunta lui Stu si, cum e si normal, trag o mica petrecere de burlaci inainte. Dupa dezastrul epic din Las Vegas de acum 2 ani, cand s-au trezit cu un bebelus si un tigru in camera de hotel, gasca era foarte hotarata sa nu mai exagereze cu bautura. Doar ca ceva se intampla si baietii se trezesc rataciti prin Bangkok, cu o mahmureala groaznica si fara amintirea noptii trecute. Mai rau Stu are un tatuaj tribal pe fata, Alan un companion localnic si in plus fratele mai mic al miresei e disparut. Asadar au de refacut din nou traiectoria unui dezastru.

Dune remake - failed

M-am intristat la vestea de saptamana trecuta privind esuarea ultimei tentative de a readuce pe marile ecrane epopeea lui Frank Herbert. Se pare ca cei de la Paramount au renuntat la proiect dupa ce le-au expirat drepturile de a-l 'reinvia' pe Muad'hib. Vreme de 4 ani s-a tot vehiculat readucerea universului Dune in cinematografe, initial fiind atasat la proiect Peter Berg (The Kingdom) iar ulterior Pierre Morel (Taken). Ca sa fiu sincer nici unul din cei doi regizori nu-mi inspira increderea ca ar fi iesit ceva senzational si credincios sursei, mai ales ca Piere Morel are la activ o chiftea cum e From Paris with Love. Totusi ma incearca un regret ca cel putin inca vreo 5-8 ani vom ramane doar cu acelasi Dune din 1984 si miniseriile SciFi. Si e pacat pentru ca e o vreme in care creativitatea filmelor pare sa stagneze intr-o bucla a perpetuei invazii extraterestre si a apocalipselor oprite de super-eroi. Ne-ar trebui un film care sa celebreze miracolul umanitatii si supunerea galaxiei, for a change. In fine, sa ne clatim ochii cu un pic de artwork din pre-productia la versiunea proaspat esuata.

Narcis Iustin Ianau Finala Romanii au talent

Narcis Iustin Ianau este cu siguranta favoritul finalei Romanii au talent. A fost laudat de juriu, a primit cele mai multe voturi din partea publicului si are o voce extraordinara. Ramane de vazut ce va alege sa interpreteze in finala si ce alti concurenti vor atrage simpatia publicului. Totusi, sunteti de acord cu mine cand spun ca Narcis este aproape castigatorul competitiei Romanii au talent? Va invit sa-l urmariti cantand in semifinala:

Plăți cu telefonul mobil: Visa + Samsung

Samsung și Visa – sponsori ai Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012 – anunță planurile de lansare a tehnologiei de plată cu telefonul mobil în timpul evenimentului. Pe scurt, telefonul mobil Samsung destinat Jocurilor Olimpiceva fi echipat cu tehnologia NFC (Near Field Communications) și cu tehnologia Visa de plăți contactless.

Loveste un indicator care de obicei nu riposteaza!:) VIDEO

Hohote de ras a starnit patania unui tanar, care a vrut sa-si demonstreze taria pumnului pe un indicator rutier. Doar ca "adversarul" a ripostat cu o lovitura surprinzatoare.

Duke Nukem Forever lansare

2K Games şi Gearbox Software anunţă că revenirea explozivă a lui Duke mai întârzie cam o lună faţă de datele iniţiale din mai, până pe 10 iunie în Europa, respectiv 14 iunie în America de Nord. Platformele au rămas aceleaşi, PC, Xbox 360 şi PlayStation 3.

“In case you haven’t heard, Duke never comes early,” said Christoph Hartmann, president of 2K. “We’re committed to deliver a laugh-out-loud, politically incorrect experience that people will talk about for years to come. We thank Duke’s fans for their continued patience – I promise this won’t take another 15 years.”

The Witcher 2 – cerinţe de sistem

Site-ul polonez Polygamia a pus mâna pe cerinţele de sistem pentru aşteptatul The Witcher 2, RPG-ul care a rămas cam singur pe baricade pentru a apăra onoarea genului. Jocul arată foarte bine şi cerinţele nu sunt exagerate:

Recomandate:
Processor: Intel Quad Core or AMD equivalent
Graphics Card: Nvidia GeForce 260, 1 GB memory / Radeon HD 4850 with 1 GB memory
Memory: 3 GB for Windows XP / 4 GB for Windows Vista and Windows 7
Hard Disk: At least 16 GB of free space

GeForce GTX 570: acum cu DirectCU II de la ASUS

NVIDIA GeForce GTX 570 reprezintă o soluţie grafică ce a acaparat atenţia publicului încă din momentul lansării, în ultima lună a anului trecut. De altfel, performanţele care plasau modelul între GTX 480 şi GTX 580 încă sunt cu mult peste nivelul solicitat de cea mai mare parte a utilizatorilor de PC. În plus, temperaturile destul de mici, consumul acceptabil şi nivelul de zgomot în limite decente au contribuit la asigurarea succesului. Nu trebuie neglijat nici potenţialul de overclocking, care ne-a permis la prima testare să obţinem un sport de performanţă mediu în jocuri de peste 20%.

SSD-urile de la Intel ajung la generaţia a treia

Menită să înlocuiască deja celebra gama X25-M, noua serie de unităţi de stocare SSD de la Intel aduce cu ea şi scăderi de preţuri interesante. Produse într-un proces tehnologic pe 25nm, noile SSD-uri din seria 320 sunt oferite atât în deja clasicele variante de 40, 80, 120 şi 160GB dar şi în noile şi generoasele capacităţi de 300 şi 600GB.

Turneul oficial Mortal Kombat în România

Best Distribution, distribuitor oficial al produselor companiei Warner Bros. Interactive Entertainment în România și Bulgaria, împreună cu theGameCAST.net, Sony Computer Entertainment Europe și Diverta anunță că Turneul oficial Mortal Kombat ajunge în România, pe 9 aprilie 2011, în București.

AMD Fusion – integrare by GIGABYTE & PCGARAGE

AMD a reuşit să ne surprindă anul acesta prin al său Fusion, o platformă flexibilă care oferă un raport calitate/preţ excelent. De fapt, se pare că şi producătorul a fost luat puţin pe nepregătite de succesul noii sale platforme, dacă ne gândim la epuizarea rapidă a stocurilor, chiar în perioada imediată după lansare. Trebuie să admitem însă că situaţia nu ar trebui să fie chiar atât de surprinzătoare, Fusion reprezentând o adevărată mană cerească pentru integratorii de sisteme de calcul accesibile, unde orice variaţie a raportului calitate/preţ are o importanţă fantastică.

NFS Shift 2 Unleashed – lansare românească

Electronic Arts anunţă lansarea Need for Speed Shift 2 Unleashed, disponibil în magazinele din Europa începând de vineri, 1 aprilie 2011. Shift 2 Unleashed se doreşte a fi o experienţă autentică la bordul unei maşini de curse, cu un motor grafic nou, cameră pe casca pilotului, curse nocturne şi model de damage realist atât pentru maşini, cât şi pentru trasee. Jocul foloseşte în continuare tehnologia Autolog iniţiată în Hot Pursuit şi oferă statistici multiplayer complete despre evoluţia şoferilor virtuali.

Dany Trejo si "Blonda lui Irinel"

Flore Salalidis, cunoscută ca "blonda lui Irinel" după ce l-a combinat pe acesta la un joc erotic în jacuzzi, are mare trecere şi la actorii de la Hollywood, uimindu-l pe unul dintre partenerii de film ai lui Nicolas Cage cu formele sale apetisante. Dezinhibata blondă l-a pipăit pe actorul Dany Trejo, cel care a făcut un rol de zile mari în filmul "Machete", rămânând în sutien în faţa acestuia.

Flore l-a întâlnit pe actor într-un club din Africa de Sud, acesta fiind impresionat de potenţialul blondei şi de formele pe care aceasta le posedă. Şi aşa au ajuns cei doi să socializeze aşezaţi confortabil pe o canapea.