GeForce GTX 570: acum cu DirectCU II de la ASUS



NVIDIA GeForce GTX 570 reprezintă o soluţie grafică ce a acaparat atenţia publicului încă din momentul lansării, în ultima lună a anului trecut. De altfel, performanţele care plasau modelul între GTX 480 şi GTX 580 încă sunt cu mult peste nivelul solicitat de cea mai mare parte a utilizatorilor de PC. În plus, temperaturile destul de mici, consumul acceptabil şi nivelul de zgomot în limite decente au contribuit la asigurarea succesului. Nu trebuie neglijat nici potenţialul de overclocking, care ne-a permis la prima testare să obţinem un sport de performanţă mediu în jocuri de peste 20%.


Cu timpul, am aflat însă că nu toate exemplarele de GTX 570 funcţionează la aceeaşi tensiune de alimentare. Drept urmare, nu toate beneficiază de acelaşi potenţial de overclocking, nu toate se încălzesc la fel de mult sau de puţin, nu toate consumă la fel de multă sau puţină energie şi nu toate sunt la fel de silenţioase sau zgomotoase. În plus, au existat plângeri şi cu referire la fiabilitatea lui GTX 570. O astfel de situaţie justifică mai presus de orice existenţa unor design-uri non-standard, îmbunătăţite.

ASUS este deja recunoscut pentru seria de plăci video DirectCU, iar DirectCU II începe şi ea să apară tot mai des pe buzele entuziaştilor. Primul membru al acestei familii pe care vi l-am prezentat a fost o soluţie NVIDIA – GeForce GTX 580. Astăzi, în lumina reflectoarelor se află tot o soluţie NVIDIA – GeForce GTX 570 – tot în versiune DirectCU II.