In Bucureşti ar fi 500.000 de victime în cazul unui seism major

Conform primarului Sorin Oprescu, numărul victimelor ar fi de ordinul sutelor de mii în cazul în care în Bucureşti s-ar înregistra un cutremur major.


Un cutremur puternic cu magnitudinea de peste 7 grade, ar putea face ravagii în Capitală. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu declara în 2009 că un expert român din SUA a confirmat faptul că, în cazul unui cutremur mare în România, numărul victimelor ar ajunge la 500.000 numai în Capitală, notează b365.realitatea.net.

În România există aproximativ 3.000 de clădiri neconsolidate, din care aproape 1.000 în Bucureşti, afectate de cutremurul din 1977 şi în care locuiesc 100.000 de oameni. Totodată, în capitala sunt identificate şi clasificate în gradele 1-3 de risc seismic peste 5.000 de construcţii.

În privinţa lucrărilor de reabilitare a clădirilor cu grad seismic ridicat, edilul şef al Capitalei a declarat vineri că, pe lângă cele opt refăcute în anii trecuţi, se află în curs de reabilitare 40 de clădiri. Primarul susţine însă că a rămas fără fonduri pentru un centru de urgenţă tocmai din cauza consilerilor colegi de partid ai prefectului.

În bugetul Capitalei fuseseră prevăzute 100 de milioane de lei pentru situaţii de urgență, pentru pregătirea unui centru modern în acest scop, dar banii au fost tăiaţi de Consilierii Generali PDL, printr-un amendament. În cazul unui cutremur puternic cele mai afectate zone din Bucureşti vor fi centrul oraşului, cartierul Pantelimon, Băneasa şi Otopeni.

Griji ar trebui să-şi facă şi cei care au case în zona Panduri, Militari, Gemenii şi Drumul Sării, unde pământul se „scutură" tot destul de puternic în cazul unui seism. Puţin mai liniştiţi, spun tot specialiştii, ar trebui să fie locuitorii cartierelor Balta Albă, Titulescu şi cei de pe Bulevardul Bălcescu. Tot pe hartă valoarea cea mai scăzută a aceleraţiilor solului din timpul unui cutremur vizează cartierele Metalurgiei, IMGB şi cei care au locuinţe pe lângă Dâmboviţa.

Pământul este în pericol! Un astrolog avertizează că seismul din Japonia este doar începutul

Astrologul Mariana Cojocaru avertizează că seismul de 8,9 grade care a avut loc în Japonia a fost provocat de apropierea Lunii de Pământ şi că este doar unul dintr-o serie de dezastre naturale ce se vor abate asupra Terrei.

Ea susţine că o serie de planete sunt aşezate în ciorchine şi că apropierea Lunii de Pământ pe 19 martie nu e decât impulsul ce va dezlănţui o serie de dezastre naturale.



"Cutremurele acestea, din Japonia, care n-a fost primul determinat, ci şi cel din Noua Zeelandă, sunt un semnal de alrmă pentru toată omenirea. Trebuie să ne schimbăm ca mentalitate, sunt un avertisment de ordin spiritual, e o lecţie de viaţă la nivel de masă, care ne pregăteşte pentru schimbarea de conştiinţă. Punem la asta şi exploziile solare care potenţează tot ce se întâmplă acum. În aprilie va fi maximumul, când vom avea o aliniere de planete ce va tranşa lucrurile, se va rupe pisica, e posibil să declanşeze un adevărat război.Chestia asta cu cutremurele, care s-au produs în zone unde exista vulnerabilitate pentru asta, precum Noua Zeelanda sau Japonia, poate să prevestească ceva mult mai rău, dacă nu luăm măsuri şi nu ne aşezăm la masa tratativelor să rezolvăm problema. Catastrofele duc la distrugere şi pierdere de vieţi, dar gândiţi-vă câtă durere provoacă un războ", a spus Mariana Cojocaru pentru realitatea.net.

Daniela Crudu data afara de fostul iubit

Despartirea dintre Daniela Crudu si ultimul sau iubit a luat o intorsatura neasteptata. Desi declara la inceputul relatiei ca se simte foarte bine in compania lui Ciprian Malciu, mai apoi acuzandu-l ca vrea sa-si faca imagine pe spatele ei, acum Cruduta a avut parte de un moment penibil. Barbatul a dat-o afara din apartamentul pe care il inchiriase pentru ea.