Places Facebook Romania



Places Facebook – Se pare ca de cateva zile aplicatia Places de la Facebook este disponibila si in Romania.


Desi Facebook a lansat Places doar pentru Statele Unite, prin folosirea unui VPN se poate folosi indiferent unde va aflati. Asta inseamna ca putem incepe cartografierea Romaniei folosind Facebook places. Solutia este de ceva vreme disponibila aici. M-am gandit sa dau si eu stirea mai departe.
Tutorialul este pentru iPhone, dar probabli functioneaza si pentru Android.
1. Mergeti aici pentru setarea si configurarea VPN pe iphone-ul vostru. Trebuie sa apasati pe butonul verde Get id pentru a primi un cod de identificare. Dupa configurare activati VPN. veti observa in partea de sus a ecranului o icoana specifica.
2. In Safari deschidesi pagina Touch.facebook.com. O data incarcata pagina si o data ce ati intrat in cont, apasati pe plus si selectati optiunea “Add to home screen”  pentru a crea o scurtatura.
3. Pe pagina touch.facebook.com mergeti la places. Veti observa posibilitatea de a adauga locatii. Adaugarea de locatii merge doar de pe pagina web, nu si din aplicatia pentru iPhone.
Am facut deja primul check-in (si Lorand a revendicat al doilea); nu stiu sigur daca este chiar primul din RO, dar poate primul facut de un roman in RO. Desigur, daca gresesc, acord titlul oricui il revendica (si ne arata checkin-ul…. si ne da explicatii de ce nu ne-a spus si noua pana acum).
Spor la adaugat locatii. Mai jos aveti cateva poze,
UPDATE: Pentru android puteti incerca metoda de aici. Nu am testat inca metoda. Daca cineva verifica, lasati si un comment. Link oferit de Ovidiu.