Marius Petcu - mita de 20.000 de euro, in fiecare luna, inca din 2009!



Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a petrecut noaptea in arestul Directiei de Cercetari Penale. Procurorii DNA l-au prins joi in flagrant, in timp ce primea 40.000 de euro, de la un om de afaceri.

Mita - sustin procurorii anticoruptie, ba un imprumut care trebuia restituit - spun avocatii liderului sindical.

Marius Petcu ar fi primit banii de la un om de afaceri, interesat sa castige o licitatie pentru lucrari la hoteluri ce apartin sindicatelor. Numai ca patronul s-a autodenuntat procurorilor anticoruptie, care au organizat un flagrant chiar in sediul CNSLR Fratia, la doi pasi de Ministerul de interne.


Denuntatorul le-a spus procurorilor ca ii platea liderului sindical 20.000 de euro pe luna, iar banii gasiti asupra lui la flagrant ar fi reprezentat spaga pe ianuarie si februarie. "Afacerea" dureaza din 2009, dar i-a adus acum liderului sindical acuzatia de luare de mita, in forma continuata.

Marius Petcu va fi prezentat vineri in fata Curtii de Apel Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva pe 29 de zile.

Marius Petcu este acuzat de luare de mita in legatura cu lucrari la niste hoteluri care, desi se spune ca apartin sindicatelor, sunt administrate ilegal de sindicalisti. ProTV a aratat intr-un reportaj in emisiunea "Romania, te iubesc!" ca patrimoniul Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania a fost impartit arbitrar intre sindicatele formate dupa Revolutia din 1989, fara ca UGSR-ul sa se desfiinteze ca entitate juridica, asa cum cerea legea.

Asadar, sindicatele care administreaza patrimoniul UGSR si-au impartit dupa Revolutie 4,7 miliarde de lei si 300 milioane de dolari, dar si 21.000 de imobile, printre care hoteluri, case de cultura, apartamente si baze sportive.