Irina Columbeanu plange dupa tatal ei



Monica si Irinel Columbeanu afla astazi care este decizia judecatorilor in privinta incredintarii fetitei lor pana la pronuntarea definitiva a procesului de divort. In timp ce Moni isi acuza sotul de "lipsa de afectiune" fata de fiica lui, afaceristul sustine ca micuta s-a intors traumatizata din Statele Unite, acolo unde a tinut-o o perioada mama ei. In urma cu ceva vreme, paparazzii CANCAN au surprins un moment emotionant: dupa cateva zile petrecute cu tatal ei, Irina trebuia sa se desparta de acesta pentru a se intoarce la Moni si a plans de mama focului.




Soarta micutei Irina Columbeanu, in varsta de patru ani, se decide astazi la Judecatoria Buftea, iar sansele ca fetita sa ramana la mama ei sunt foarte mari. Cu ceva timp in urma, insa, Irinel si fiica lui au fost fotografiati in ipostaze induiosatoare. Fetita s-a dezlipit cu greu din bratele tatalui ei, plangand in hohote si cerandu-i sa nu plece. Pe de altă parte, puștoaica se simte bine și în compania Monicăi. Un lucru e cert: judecatorii au de luat o hotarare grea...

Avocatul Cristian Ene a facut o radiografie a situatiei in care se afla celebrul cuplu de la Izvorani si aduce argumente pro si contra fiecarei dintre parti. Specialistul este convins ca, in majoritatea cazurilor, copilul este incredintat mamei, exceptiile aparand atunci cand judecatorii constata ca mama este dependenta de droguri sau grav bolnava. In astfel de procese, precum cel dintre Monica si Irinel Columbeanu, instanta apara in totalitate interesele copilului si manifesta o deosebita grija pentru cresterea si educarea minorului. Avocatul Cristian Ene a analizat pentru CANCAN posibilitatile reale ale celor doua parti implicate in proces si vine cu argumente care conduc la o prima victorie in tribunal a fotomodelului.

"Indiferent de stadiul procesului, prioritar ramane interesul copilului. Castigator poate fi tatal, daca judecatorii constata ca mama reprezinta un pericol pentru copil. Asta inseamna ca aceasta este dependenta de substante interzise, de bauturi alcoolice sau are probleme medicale complexe. Chiar daca mama are o viata sentimentala in care apar mai multi barbati, nu este un motiv de decadere din drepturi, pentru ca nu s-a putut dovedi ca acestea au afectat viata copilului. Nici chiar viata de noapte a unor vedete nu este un argument solid prin care i s-ar putea incredinta minorul tatalui. Inclusiv acel document psihiatric depus la dosar este posibil sa-i fi cauzat mai mult copilului decat sa-i fi facut bine, practica judiciara recomandand ca minorii pana la 10 ani sa participe la proces cat mai putin, pentru a se evita implicarea emotionala a acestora. Includerea minorului in mod direct in procesul de divort, de catre unul dintre parinti, constituie de cele mai multe ori o agresiune emotionala, fie ea si indirecta, asupra acestuia, putand fi, in anumite cazuri, chiar penalizata sau criticata de catre complet", ne-a explicat avocatul. El spune ca luxul si stabilitatea financiara a tatalui nu sunt nici pe departe atuuri in astfel de procese. "Practica spune ca sugarii si minorii pana la zece ani sunt incredintati mamei, exceptii fiind cazurile expuse mai sus. Astfel, in 99% din cazuri, copilul este dat mamei, iar tatalui ii este stabilit un program de vizitare concret, la domiciliul minorului. Copilul poate parasi tara impreuna cu tutorele in baza decizie judecatoresti, fara a fi nevoie de acceptul celuilalt parinte", ne-a mai declarat avocatul Cristian Ene.