Bacalaureat 2011 - Perle de la eleviAsa cum noi avem specimenele noastre la Bacalaureat, asa si moldovenii le au pe ale lor. Am specificat moldoveni pentru ca dupa toate criticile aduse asupra unui articol in care spuneam romanii de peste Prut, m-am decis ca moldovenii in textele de pe acest site nu sunt romani si limba vorbita de ei nu este romana ci moldoveneasca stabilita de comunisti (desi eu gandesc altceva). Imi pare rau ca scriu asta, dar chiar nu mai vreau injuraturi

Mai jos aveti cateva perle prezentate de Publika TV (un post moldovenesc unde se vorbeste bineinteles limba moldoveneasca )
“Edul liric sare de admiratie…”
“Ploaia este motivul ce produce noroiul…”
“Soarele arata iubita din toate partile si laturile…”
“Poetii sunt cartea, in prezent caietul si in viitor cariera noastra…”
“Spre fundul poezii poetul ne arata ceva mai bun…”
“Marie, zii m-ai schimbat vreodata ?”
“Pe fruntea Elenei foarte fierbinte poti face pop-corn…”
“Blaga are poezia moarta de la Anton Pann…”
“Poetul prin opera sa ne demonstreaza multe si de toate…”
“Poezia e un animal de mare, ce traieste pe pamant si moare…”
“Poetul preferat este Ion Creanga cu poezia ‘Guguta’…”
“Ana este ingreunata la burta…”
“Iubita i-a intrat adanc in el ?i-n cap…”
“Mariana Preda este o tanara balaie ?i frumoasa…”
Pentru a se asigura ca lucrarea sa va fi luata in seama, un absolvent chiar i se adreseaza comisiei de examinare, spunandu-i sa se gandeasca cum sa ii majoreze nota.
“Stimata comisie, cand cititi textul meu, va rog, sa nu fiti ca ‘personajul Delafrosa’, ganditi-va ce bun lucru a-ti face sa imi majorati mie nota… Sa pot merge mai departe, sa ma angajez la munca, ganditi-va cata putere sta in pixul dumneavoastra, sta soarta a mii de copiii. Pupici!!!”, scrie elevul in lucrarea de BAC.
Ministrul Educatiei, Mihail Sleahtitchi a spus ca nu ar fi rau sa editeze un volum cu toate “perlele” absolventilor.
“Am apreciat mult ingeniozitatea si interpretarea pe care au dat-o elevii. Ar fi bine sa editam un volum, in care s-ar regasi ‘perle’ de-ale elevilor, care au fost scrise de-a lungul mai multor ani”, a adaugat Sleahtitchi.