Masca cu capsuri - Beneficii



Beneficii si masti cu capsuni – Despre capsuni ce poate nu stiai

Pentru ca suntem in sezonul capsunilor, dupa ce m-am rasfatat cu un castron plin de niste capsuni rosii, zemoase si rotofeie, m-am gandit sa va dezvalui cateva lucruri pe care le-am aflat prin documentare despre aceste fructe frumoase la privire si placute gustului, capsunile. Sa aflam impreuna lucruri pe care poate nu le stiai despre capsuni si de beneficiile pe care le pot aduce acestea si nu in ultimul rand cateva masti pentru ten pe baza de capsuni.

Capsunile sunt dupa parerea mea unele dintre cele mai delicioase fructe de pe pamant. Exista mai multe soiuri cu diferite culori, forme si arome si se spune ca Statele Unite ar detine suprematia printre marii cultivatori de capsuni. Dar, te-ai intrebat de unde vine numele de capsuni? Se spune ca numele ar veni de la practica de a asterne (strew) paie in jurul plantelor de capsuni in crestere.


Capsunile fac parte din familia Rosaceae si sunt singurele fructe cu seminte pe suprafata exterioara. Alte fructe au semintele in interiorul acestora. Stiti cate seminte poate avea o singura capsuna? …Poate avea pana la 200 de seminte mici.

Cum capsunile sunt sarace in grasimi si calorii, dar cum sunt bogate in vitamina C, fibre, acid folic si potasiu, le inscriu cu succes pe lista fructelor care pot aduce beneficii corpului omenesc. Acestea ajuta la absorbi nutrientii si inhiba productia de colesterol in ficat. De asemenea, este benefic pentru a stabiliza nivelul de glucoza din sange in organism.

Se pune ca acestea pot reduce riscul de a face cancer, atacuri de inima si accidente vasculare celebrale, capsunile fiind printre primele 8 alimente cunoscute cu aceste proprietati. De asemenea, consumul de capsuni ajuta la reducerea tensiunii arteriale sistolice.

Sucul proaspat de capsuni ajuta la reducerea febrei, iar in combinatie cu miere poate reduce orice inflamatie.

Un alt beneficiu pe care poate nu-l stiati este acela ca sucul de capsuni calmeaza arsurile solare.

Capsunile contin cantitati mari de antioxidanti, care ajuta organismul in neutralizarea efectelor distructive ale radicalilor liberi. Ele ajuta, de asemenea, organismul pentru a repara tesuturile deteriorate din organism.

Acesti antioxidanti au proprietati anti-inflamatorii. Prin urmare, cei care suferă de artrita reumatoida si osteoartrita ar trebui sa aiba in dieta lor zilnica capsunile. facă acest lucru boabe minunat o parte din dieta lor zilnică.

Acid folic prezent in capsuni stimuleaza productia de celule rosii din sange si intarzie debutul bolii Alzheimer .

Am ajuns si la capitolul cu siguranta interesant pentru sexul frumos si poate nu numai… proprietatile capsunilor asupra tenului… Cercetarile au aratat ca capsunile au proprietati anti-imbatranire. Substantele nutritive prezente in capsuni hranesc celule corpului si intarzie efectele legate de varsta. Iata si cateva masti de capsuni pentru cei interesati si atenti cu frumusetea lor…

Masca cu capsuni pentru ochi umflati – Fie ca ai lucrat noaptea pana tarziu, fie ca ai petrecut cine stie pe unde, dar te chinuie niste ochi umflati si iritati, iata ca o felie de capsuna aplicata sub ochii tai timp de 10 minute, te va ajuta sa-ti linisteasca problema.
Masca cu capsuni pentru acnee – Multi dintre noi ne confruntam cu gasirea de solutii pentru a scapa de acnee. Exista o solutie eficienta pentru unii… Se amesteca o jumatate de cana de capsuni cu o lingura de smantana si se adauga cateva picaturi de apa de trandafir. Se aplica pe pielea afectata si se lasa timp de 10 minute. Se indeparteaza masca cu apa calda si vei vedea schimbarea.
Masca cu capsuni pentru ten gras – Se compina in parti egale capsuni proaspete si iaurt simplu. Se intinde amestecul pe fata, iar dupa 10 minte se spala, iar pielea ramane una catifelata si hidratata.
Masca cu capsuni si smantana – Se amesteca bine jumatate de cana de capsuni cu o lingura de smantana si se aplica amestecul pe piele. Se lasa 20 de minute si apoi se spala cu apa calduta. Aceasta crema elimina celule moarte si murdaria din piele, si de asemenea, hidrateaza pielea.
Masca cu capsuni, smantana si miere – Nu fiti tentati sa mancati aceasta masca.. Amesteca cateva capsuni zemoase cu o lingurita de smantana si o lingurita de miere, iar apoi aplica acest amestec pe fata curata si lasa-l sa se usuce. Se spala apoi si vei observa rapid ca ramai cu o piele frumoasa si catifelata.
Scrub pentru piciore cu capsuni – De multe ori picioare au nevoie de o ingrijire suplimentara, fie ca e vorba de vara sau de iarna picioare sunt cele mai solicitate, fie de tocuri, fie de mersul in exces pe jos. Acest scrub cu capsuni poate fi un beneficiu pentru picioare… Amesteca 7-8 capsuni cu 2 linguri de ulei de masline si o lingurita de sare mare. Maseaza cu aceasta pasta picioarele timp de 20-30 de minute, apoi clateste cu apa calda si vei vedea singura efectele benefice.
Deci, multe minuni se poate face de catre aceste de fructe mici si rosii, nu?

Poate un alt lucru pe care nu-l stiati despre capsuni ar fi acela ca acestea ajuta la eliminarea tartrului. Acidul prezent in capsuni este foarte eficient in eliminarea tartrului, iar in plus imbunatateste sanatatea gingiilor.

Capsunile mai sunt asociate de multe ori cu dragostea. Unii considera capsuna ca fiind un simbol al Zeitei Iubirii. In timpuri de demult, tineri casatoriti erau serviti cu capsuni. In perioada medievala pe altarele bisericilor erau pictate desene cu capsuni pentru a simboliza dreptatea. La fel, unii mai cred ca taierea unei capsuni in doua si impartirea acesteia cu sexul opus poate face ca cei doi sa se indragosteasca.

Se spune ca cei care iubesc capsunile sunt de fel deschisi si iubitori de distractie, iar in timp cei carora nu le plac capsunile sunt niste ciudati si inchisi…. Tu ce spui? Sigur tie iti plac capsunile, nu?