Episcopul Ploiesteanu, cina de taina cu Michiduta



Preasfintitul Vincentiu face afaceri cu "Michiduta"
"Michiduta" isi baga coada peste tot, asa ca nici Patriarhia Romana n-avea cum sa scape. O inalta fata bisericeasca, episcop al Sloboziei si Calarasilor si om de incredere al Preafericitului Daniel, a fost fotografiat de curand alaturi de un om de afaceri cu o asemenea porecla: "Michiduta".


Episcopul vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu, om de nadejde in Sfantul Sinod si unul dintre sfetnicii Patriarhului Daniel, are o slabiciune pentru hainele scumpe si mancarurile fine de la restaurantele fine din Capitala. Mai mult, inaltul prelat prefera si o companie pe masura, el fiind fotografiat recent de paparazzii CANCAN in timp ce iesea de la o cina de taina impreuna cu un cunoscut om de afaceri poreclit, culmea, Michiduta. Zambitori si relaxati, episcopul si "Michiduta" pareau ca tocmai batusera palma pentru o afacere reciproc avantajoasa. Incezatori in proiectul dezbatut la ceas de seara, episcopul Vincentiu si descurcaretul "Michiduta" si?au luat ramas-bun in fata restaurantului, plecand fiecare spre masina lui. Nu inainte ca afaceristul sa-i sarute mana parintelui, care, la randul sau, a rostit un "Doamne ajuta!".
Despre businessmanul "Michiduta" se zvoneste ca a reusit sa obtina mai multe contracte de la slujitorii Domnului, umfland conturile firmei sale cu sume consistente. Si totusi, in 2005, "Michiduta" a devenit celebru nu pentru politicile de management pe care le-a aplicat firmei sale, ci datorita actritei Daniela Nane, dupa ce revista Ciao! a dezvaluit ca ei au petrecut o noapte sub acelasi acoperis.
Cititi pe www.cancan.ro ce vedeta a fost reclamata de episcopul Vincentiu si ce acuzatii i-a adus acesteia inaltul prelat!


Haine scumpe si bolid


La finele anului trecut, CANCAN a dezvaluit ca Preasfintitul Vincentiu este un client fidel al magazinelor de lux din buricul targului. Atunci, omul de incredere al Patriarhului Daniel a fost fotografiat in timp ce proba un costum de cateva mii de euro creat de o cunoscuta casa de moda. Nefiind impresionat de croiala sacoului, inaltul prelat a plecat dezamagit, cu un superb Volkswagen Phaeton de aproximativ 100.000 de euro.



Fondurile Patriarhiei, pe mana lui Vincentiu


Preasfintitul Vincentiu s-a implicat direct pentru renovarea sediului Administratiei Patriarhale, obtinand fonduri pentru executarea lucrarilor de finisaje interioare si zugraveli noi, pentru trecerea de la incalzire cu sobe la incalzire termica, pentru dotarea birourilor cu mobilier si computere. Conform site-ului Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, Vincentiu a procedat la fel si pentru Centrul Social-Cultural "Sfantul Apostol Andrei" din Piata Unirii, pentru care a obtinut fonduri in vederea modernizarii apartamentelor pentru primirea oaspetilor, refacerii scarilor interioare si mochetarii acestora, montarii unor lifturi noi si montarii unei noi centrale termice.