Carnea rosie poate provoca cancer



Fundaţia Mondială de Cercetare a Cancerului (World Cancer Research Fund) sfătuieşte oamenii să limiteze consumul de carne roşie, cum ar fi cea de vită, porc sau miel şi să evite produsele procesate, precum şunca şi salamul.
Au fost descoperite probe conform cărora aceste tipuri de carne cresc riscul îmbolnăvirii de cancer intestinal, ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să reducă cantitatea de astfel de carne pe care o consumă, scrie guardian.co.uk.

Experţii recomandă limitarea consumului de carne roşie la 500 de grame pe săptămână (greutatea după preparare) - echivalentul a cinci sau şase porţii medii de friptură de vită, miel sau porc - şi evitarea cărnii procesate.
Astfel, oamenii care mănâncă peste 90 de grame de carne roşie pe zi ar trebui să reducă cantitatea la 70 de grame, ceea ce înseamnă trei felii de şuncă sau doi burgeri de vită. De asemenea, se recomandă consumul de alimente ce conţin fibre, cum ar fi cereale integrale, fructe şi legume. Laptele, usturoiul şi suplimentele alimentare ce conţin calciu ar putea reduce riscul îmbolnăvirii, spun experţii.