13 trucuri pentru un par mai frumos



1. Spalatul pe cap are o regula de baza, in special pentru un par cu fire subtiri: prea mult sampon nu inseamna neaparat un par mai curat, din contra il poate deteriora! Este suficienta o cantitate mica pentru a obtine un par ingrijit, care poate fi aplicata de 2 ori.

2. Limpezirea: Dupa ce parul a fost spalat trebuie clatit cu un jet de apa cat mai rece, altfel apa prea fierbinte inmoaie pielea capului si firele de par vor deveni mai slabe. Dupa limpezire este recomandat cu 2-3 degete sa efectuezi un “periaj” al parului. (Recomand Samponul Nia pentru par vopsit si subtire sau Revita de la DSLaboratories).


3. Uscarea – parul ud se rupe mai usor si de aceea nu este recomandat sa usuci parul prin frecare cu prosopul. Prosopul se foloseste prin tamponare pentru eliminarea apei in exces.

4. Cashmire Hair – Dupa cei 3 pasi, vrei sa-ti descurci parul, cel mai bine o vei face cu un pieptene cu dinti mari si rari. De recomandat sunt periile cu capat rotund din lemn sau par natural. Stilistii saloanelor de coafura incep cu varfurile suvitelor si apoi se indreapta treptat spre radacina. Daca ai parul foarte incurcat, aplica mai intai putina lotiune de indreptat parul – descurcarea va merge mult mai usor.

5. Aer caldut – temperatura foehnului trebuie sa fie una potrivita spre rece si tinut la o distant de minim 15 cm astfel parul nu se va deteriora.

6. Temperatura ridicata – daca te grabesti si vrei sa iti usuci parul mai repede foloseste o protectie impotriva caldurii “Protective Hair Spray”.

7. Volum – Agrafele sunt un bun ajutor, atunci cand vrei mai mult volum, in timp scurt: separa cateva suvite mai consistente, ridica-le, ruleaza-le spre interior si prinde-le la baza cu clamele. Cand le dai drumul, aranjeaza-le lejer cu coada unui pieptene si fixeaza-le cu spray.

8. Masaj – Masajul scalpului face minuni! Prin masaj iti poti revigora coafura in numai 2 minute. Lasa capul in jos si maseaza radicina cu un produs de hairstyle, apoi lasa-l sa se aseze de la sine.

9. Masca naturala pentru un par deshidratat – Galbenusul de ou face minuni in combinatie cu uleiul de masline. Amesteca aceste 2 ingrediente si lasa masca pe par timp de 15-20 minute acoperit cu o folie din plastic, apoi il poti spala, insa cu un sampon mai putin agresiv (Nia sau Progaine).

10. Stralucire – un truc foarte la indemana pentru a obtine o stralucire rapida a parului este sa incalzesti o sticla de apa minerala si sa clatesti parul.

11. Volum – Si mai mult volum? Nici o problema, daca ai echipamentul potrivit: aplica o “minge de tenis” de spuma de par pentru volum pe parul usor umed. Separa suvite egale si pune-le pe moate mai groase sau pe bigudiuri mari. Lasa parul sa se usuce foarte bine. Apoi desfa-l cu grija si aranjeaza-l doar cu degetele – nu cu pieptanul sau peria. Finiseaza coafura cu volum obtinuta cu ajutorul unui spray fixativ cu putere mare de fixare.

12. Stresul – Excesul de cofeina, stresul sau nicotina afecteaza parul – toata lumea repeta asta, dar nimeni nu-ti spune de ce! Toxinele acumulate in regim de stres se elimina greu, afectand celulele care produc firul de par. Asa ca, intoxicate, isi reduc activitatea sau chiar se opresc! (Pentru cei care se confrunta cu caderea parului recomand cu incredere Spectral Dnc).

13. Sfat profesional Pentru ca parul sa aiba un aspect sanatos, trebuie sa ai in vedere atat produsele de ingrijire cat si de ustensilele pentru par. Cum iti dai seama care sunt peria sau pieptenele ideale? Trebuie sa le testezi pe dosul palmei. Daca zgarie, atunci renunta! Peria trebuie sa fie moale, iar dintii pieptenelui nu trebuie sa functioneze ca o grebla. Nu uita: trebuie sa speli o data pe saptamana peria sau pieptenele. Asa indepartezi resturile de produse de styling si fire de par ramase!