Modele noi BMW



BMW a anunţat oficial într-o conferinţă extraordinară de presă extinderea gamei cu o nouă categorie de automobile şi pregătirea unei facilităţi de producţie în România.

BMW are o tradiţie puternică în a deschidere noi segmente de automobile. A fost cazul,de fiecare data pentru modelele din gama BMW X (X5, X3, X6 şi X1), BMW Seria 5 GranTurismo sau BMW Seria 1 Coupe şi Cabriolet, fiecare inaugurând o nouă categorie de automobile premium. Acum, BMW intră încă o dată pe un nou teritoriu cu BMW Driver Utility Basic Automobile (D.U.B.A.).


Noul model vine şi cu o tehnologie inovatoare de propulsie: este echipat cu şase roţi, dintre care cele din mijloc sunt roţile motoare, în timp ce roţile spate şi faţă sunt roţi directoare.

După inovaţiile în ceea ce priveşte folosirea de materiale ultra-uşoare anunţate pentru modelele electrice BMW i3, prin folosirea unei caroserii din CFRB (Carbon Fiber Reinforced Plastic) şi un şasiu din aluminiu, BMW deschide noi frontiere în folosirea prin tehnologia F.O.C.A. (Fabricat Original cu Aluminiu). Folosirea inteligentă a aluminiului are derept consecinţă obţinerea unei mase deosebit de reduse care contribuie atât la reducerea consumului şi emisiilor, în concordanţă cu strategia BMW EfficientDynamics, precum şi la o dinamică de excepţie.

Informaţii despre designul noului model şi motorizări vor fi anunţate la o dată ulterioară, însă este cu siguranţă vorba de un automobil de dimensiuni generoase care va putea să acomodeze un şofer şi cinci pasageri pentru a asigura nevoile de mobilitate urbană şi nu numai.

În cadrul conferinţei de presă a fost anunţat şi faptul că va fi deschisă o nouă facilitate care să răspundă solicitărilor tehnologice pe care le aduce noul model. Locaţia aleasă a fost România, baza industrială a oraşului Băicoi, judeţul Prahova. Apropierea de capitală şi accesul la o bază industrială vastă, precum şi infrastructura excelentă au fost criteriile de selecţie pentru Băicoi. Investiţia anunţată pentru dezvoltarea noii baze de producţie va fi de 750 milioane de euro şi va deschide în primă fază peste 1500 locuri de muncă. Este aşteptat ca lucrările să înceapă în această vară.

Sursa BMW