HTC Desire S – minor step, major phone



Dacă ar fi să aleg două produse care au reprezentat cel mai bine piaţa terminalelor mobile din 2010, acestea ar fi HTC Desire şi Samsung Galaxy S. Sigur, au existat şi alte terminale bune lansate în 2010, însă pentru prima dată am văzut două terminale care au reuşit să fure atenţia de la sacrosanctele produse Apple suficient de mult pentru a fi discutate şi cumpărate. HTC Desire a fost terminalul cu care am inaugurat acest site anul trecut şi, la exact un an de la lansarea lui oficială, a venit timpul unei actualizări: HTC Desire S.

Copilul-minune născut din fuziunea modelelor Desire şi Desire HD, noul produs HTC nu este doar o banală reîmprospătare a succesului de anul trecut ci un terminal care a preluat tot ce a fost mai bun de la cele două, a eliminat aspectele negative şi le-a împachetat într-un terminal nou şi, după cum vom vedea, excelent.
Din punct de vedere al parametrilor fizici, Desire S păstrează caracteristicilor strămoşului Desire – cu dimensiuni de 115 x 59.8 x 11.6 mm şi o greutate de 130 de grame, acesta este cu 4mm mai scund şi cu 5 grame mai uşor. Dacă v-au convenit caracteristice Desire, vă vor conveni şi cele ale noului model. Spre deosebire de vechiul model, noul Desire S preia însă carcasa monobloc din aluminiu a versiunii HD – aceasta acoperă aproape jumătate din partea posterioară, completat fiind de capacul de material plastic al baterie şi zona cauciucată din jurul camerei, rama laterală în totalitate şi marginea şi partea inferioară şi superioară a părţii frontale. După cum se observă, în afara ecranului şi a celor două capace posterioare, aluminiul este elementul de bază. Cum capacul de acces la baterie, card şi SIM se închide acum perfect, impresia lăsat de corpul terminalului este excelentă – este solid, pică perfect în mână, muchiile sunt rotunjite, componentele sunt asamblate cum trebuie şi arată bine.
P4060001 580x451 HTC Desire S   minor step, major phoneP4060004 580x451 HTC Desire S   minor step, major phone
Nu doar soluţia constructivă a fost preluata de la Desire HD ci şi liniile de design. Grila căştii este acum cromată şi ascunde senzorii de proximitate şi luminozitate, butoanele laterale pentru volum şi Power/Lock sunt tot reduse ca dimensiune dar nu mai sunt ascunse într-un şanţ ornamental deci sunt şi mai uşor de apăsat, cele patru butoane Android sunt de tip touch capacitiv cu iluminare iar controlul direcţional a dispărut. Conectorul MicroUSB a fost repoziționat pe muchia lateral stângă, conectorul jack de 3.5mm este amplasat în partea superioară şi cam aici s-au terminat detaliile fizice ale produsului HTC.
P4060028 275x206 HTC Desire S   minor step, major phoneP4060030 275x206 HTC Desire S   minor step, major phoneP4060035 275x206 HTC Desire S   minor step, major phoneP4060037 275x206 HTC Desire S   minor step, major phone
Era să uit, există şi o noutate: camera frontală. Rară până acum deoarece până la Android 2.3 nu a existat un API pentru acest tip de cameră şi puţini si-au bătut capul cu un API propriu, camera frontală va fi de acum, cel mai probabil, o prezenţă comună pe toate terminalele Android. Mult a mai durat…