Filme cinema martie 2011



Primavara incepe cu multe filme, ca parafrazam unul dintre hit-urile trupei Holograf. Luna martie aduce pe langa martisoare, ghiocei si un soare mult mai generos, multe cadouri pentru cinefili romani.
Martin Lawrence se transforma din nou in Coana Mare, Johnny Depp da viata unui cameleon simpatic care ajunge serif, iar Jason Statham este un asasin profesionist care il invata meserie chiar pe fiul celui pe care l-a impuscat.
Ce se intampla in celelate filme care apar in luna martie, va las sa descoperiti in cele ce urmeaza.


Rango (4 martie 2011)


Regia: Gore Verbinski
Distributie: Isla Fisher, Johnny Depp, Timothy Olymphant
Ratacind prin Vestul Salbatic, cameleonul Rango ajunge in Dirt, un orasel ciudat cu locuitori la fel de ciudati:  o testoasa pe post de primar, un sarpe cu clopotei renegat, niste caini de preerie care jefuiesc banci, soparle-pistolari etc.
Fara sa vrea, Rango devine seriful oraselului amenintat cu disparitia din cauza lipsei apei. El are ocazia sa se transforme in ceea ce si-a dorit dintotdeauna: un erou adevarat.


Des hommes et des dieux (4 martie 2011)


Regia: Xavier Beauvois
Distributie: Philippe Laudenbach, Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Olivier Rabourdin
Filmul are la baza povestea reala a calugarilor cistercieni din Tibhirine, Algeria, din 1993, pana la rapirea lor din 1996 de catre Grupul Islamic Armat.
Rapirea si uciderea celor sapte calugari francezi din Tibhirine, in 1996, a fost unul dintre punctele culminante ale violentei si atrocitatilor din Algeria, urmare a confruntarii dintre guvern si gruparile teroriste extremiste pentru preluarea puterii. Identitatea criminalilor si circumstantele exacte ale mortii calugarilor raman un mister.


Big Mommas: Like Father, Like Son  (4 martie 2011)


Regia: John Whitesell
Distributie: Martin Lawrence, Brandon T. Jackson
Agentul FBI Malcom Turner, alias Martin Lawrence,  se deghizeaza pentru a treia oara in Coana Mare. Si fiul sau, Trent, se va transforma, dar nu intr-o bunicuta, ci intr-o adolescenta. Cei doi au asistat din greseala la comiterea unei crime si incearca sa se ascunda de asasinul care a pornit pe urmele lor.


The Mechanic (4 martie 2011)


Regia: Simon West
Distributie: Ben Foster, Jason Statham
Jason Statham este Arthur Bishop, un asasin profesionist care este de acord sa-i transmita secretele meseriei fiului unuia dintre cei pe care i-a omorat. “The Mechanic” este un remake dupa filmul omonim din 1972, in care rolurile principale erau intepretate de Charles Bronson si Jan Michel Vincent.



Buna, ce faci? (4 martie 2011)


Regia: Alexandru Maftei
Cu: Ionel Mihailescu, Dana Voicu
Buna, ce faci? se anunta a fi comedia romaneasca a lui 2011, mai ales ca acest gen cinematografic este prea putin abordat in productiile cinematografice autohtone ale ultimilor ani. Gabriel si Gabriela sunt casatoriti de 20 de ani si descopera ca nu se mai doresc. Salvarea vine de pe Internet, unde fiecare chat-uieste cu cate un necunoscut, de care se indragosteste. Amantii virtuali descopera cu stupoare ca de fapt sunt…soti.


Aurora (11 martie 2011)


Regia: Cristi Puiu
Distributie: Cristi Puiu, Gelu Colceag, Sorin Medeleni
Filmul urmarestea povestea personajului Viorel, care este stapanit de ganduri incerte. Acesta strabate orasul in lung si lat, in cautarea unui obiectiv numai de el stiut. Intr-un interviu acordat in primavara lui 2010, Cristi Puiu, regizorul si totul cel care interpreteaza rolul principal,  isi descria creatia ca fiind un "un film coplesitor care cauta sa impiedice somnul creierului".


Chain Letter (11 martie 2011)


Regia: Deon Taylor
Distributie: Betsy Russell, Nikki Reed
Jessie Campbell si prietenii acesteia nu iau in considerare amenintarile primite in lant. Cand doi dintre ei incearca sa afle de unde vin aceste mesaje au parte de o moarte inspaimantatoare. Cei ramasi in viata descopera ca sunt vizati de un criminal cu sange rece care le supravegheaza orice miscare.


The Adjustment Bureau (11 martie 2011)


Regia: George Nolfi
Distributie: Matt Damon, Emily Blunt
Matt Damon este protagonistul thrillerului The Adjustment Bureau, in rolul ambitiosului politician David Norris care, tocmai cand e pe cale sa castige un fotoliu de senator, o intalneste pe frumoasa Elise Sellas (Emily Blunt), o balerina de care se indragosteste pana peste cap.
Pentru ca i se ofera sansa sa arunce o privire in propriul sau viitor, David intelege ca ceea ce vede acolo nu e deloc ceea ce-si doreste el. El se hotaraste  sa mearga impotriva destinului. Pentru aceasta, insa, va avea de luptat cu niste agenti misteriosi care incearca sa-l desparta de femeia cu care vrea sa ramana pana la adanci batraneti.


The Rite  (11 martie 2011)


Regia: Mikael Hafstrom
Distributie: Anthony Hopkins, Alice Braga, Colin O'Donoghue, Ciaran Hinds
The Rite este un film terifiant in care Diavolul reuseste sa isi gaseasca acoliti chiar si in cel mai sfant colt de lume. Fiind student la teologie, Michael Kovak (Colin O’Donoghue)  este trimis la Vatican pentru a studia exorcismul.
Desi este fascinat de toate aspectele credintei, tanarul isi foloseste scepticismul de care da dovada ca pe o armura si nu ezita sa le spuna superiorilor ca raspunsurile pot fi gasite mai degraba in tratamente psihiatrice decat in forte demonice si exorcizari.
Insa Michael incepe sa se indoiasca de parerile sale din ziua in care il intalneste pe Parintele Lucas (Anthony Hopkins), un experimentat preot exorcist. Ajuns fata in fata cu un caz de ,,posedare” atat de puternic, incat si parintele Lucas pare sa fie depasit, Michael incepe sa vada ca dincolo de explicabil exista fenomene pe care nimeni nu poate sa le controleze sau sa le inteleaga.


Morning Glory (18 martie 2011)


Regia: Roger Michell
Distributie: Rachel McAdams, Diane Keaton, Harrison Ford
Cand Becky Fuller (McAdams), producatoare de televiziune pasionata de meseria ei, este concediata de la programul de stiri locale, cariera ei arata la fel de dezolanta precum ii este si viata amoroasa. Ea ajunge emisiunea “Daybreak”, un show matinal aflat pe ultimul loc ca audienta.
Ambitioasa din fire, Becky isi pune in minte sa revigoreze emisiunea, asa ca gaseste solutia pe care ea o crede ideala: sa-l aduca pe legendarul prezentator Mike Pomeroy  (Harrison Ford).  Ea se izbeste de refuzul lu Mike de a prezenta stiri “usurele”: barfe despre vedete, moda, sfaturi culinare etc.


Limitless (18 martie 2011)


Regia: Neil Burger
Distributie: Bradley Cooper, Abbie Cornish, Robert De Niro
Eddie Mora (Bradley Cooper) este un scriitor ratat, obisnuit sa isi contempleze in fiecare zi esecul. Din ziua in care iubita ii paraseste, faptul ca nu are niciun viitor devine o certitudine. Insa, lucrurile iau o intorsatura neasteptata atunci cand un vechi prieten ii ofera un drog sintetic - NZT. Orice om normal isi foloseste doar 20% din capacitatea creierului, dar substanta experimentala ii permite lui Eddie sa il foloseasca 100%. Dintr-o data i se deschide apetitul pentru cultura, reuseste sa isi scrie cartea in doar patru zile si matematica devine un hobby folositor.
Cu o noua perspectiva asupra vietii si abilitati iesite din comun, Eddie ajunge repede  expert al speculatiilor financiare si ii atrage astfel atentia lui Carl Van Loon (Robert De Niro), unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri.


Mars Needs Moms (18 martie 2011)


Regia: Simon Wells
Distributie: Joan Cusack, Seth Green
Un tanar pe nume Milo incepe sa-si aprecieze mama la adevarata valoare, dupa ce martienii vin pe Terra cu gandul de a o rapi.


Just Go with It (18 martie 2011)


Regia: Dennis Dugan
Distributie: Jennifer Aniston, Adam Sandler
Danny (Adam Sandler), un chirurg de succes, pretinde ca are parte de o casatorie nefericita, pentru a avea aventuri cu femei. Cand da peste cea care pare a fi iubirea vietii sale, nu foloseste aceasta metoda.
Danny prefera sa-i spuna ca e in prag de divort, insa se loveste de o pretentie uluitoare a iubitei sale: aceasta ii cere s-o prezinte pe viitoarea fosta sotie. Ca s-o convinga, el ii cere ajutorul lui Katherine (Jennifer Anniston), colega sa  de birou.


La bani, la cap, la oase (18 martie 2011)


Regia: Cristian Comeaga
Cu: Alexandru Margineanu, Gratiela Teohari, Ovidiu Niculescu, Zane Jarcu
Fara a sti una de cealalta, mai multe persoane planuiesc concomitent un jaf: un rus, traficant de arme ascuns sub identitatea unui om de afaceri, un albanez, capul unei retele care se ocupa de droguri, o tanara functionara bancara ce cauta un mod inteligent pentru a-si plati datoriile si, peste toti, o mare escroaca ce trage sforile dintr-o ascunzatoare amplasata fix intr-o manastire.
Total nepotriviti pentru meseria pe care o practica, "Harpon" si "Baptistu" sunt folositi de fiecare din jefuitori pana in momentul cand se desteapta si hotarasc sa "recupereze" banii bancii chiar in folosul lor. Pentru a reusi, sunt nevoiti sa bata palma cu unul dintre concurenti: functionara bancara.


Biutiful  (25 martie 2011)


Regia: Alejandro Gonzalez Inarritu
Distributie: Javier Bardem, Ruben Ochandiano
Uxbal locuieste in saracaciosul cartier Santa Coloma si este implicat intr-o serie de afaceri ilegale pentru a putea asigura celor doi copii ai sai un trai decent. Sotia sa Marambrae sufera de dedublare a personalitatii. Ea este irascibila si labila emotional, are o aventura cu fratele lui Uxbal si este totodata o mama jalnica, motiv pentru care custodia celor doi copii a fost acordata sotului.
Avand capacitatea de a comunica cu spiritele decedatilor, Uxbal este adeseori platit de catre rudele indurerate pentru a usura trecerea celor morti spre lumea de dincolo, insa principala sursa de venit a barbatului provine din introducerea ilegala in Spania a unor chinezi.
Viata lui Uxbal este data peste cap dupa ce medicii ii pun un diagnostic infiorator: cancer de prostata.


The Killer Inside Me (25 martie 2011)


Regia: Michael Winterbottom
Distributie: Jessica Alba, Casey Affleck, Elias Koteas
Bazat pe un roman de Jim Thompson, remake al filmului cu acelasi titlu din 1976, The Killer Inside Me ne face cunostinta cu Lou Ford, un politist respectat din Texasul de vest, care din cand in cand se transforma intr-un criminal sociopat si maniac.


Sucker Punch  (25 martie 2011)


Regia: Zack Snyder
Distributie: Emily Browning, Scott Glenn, Vanessa Hudgens
Intemnitata fara voia ei intr-un azil de nebuni, Babydoll (Emily Browning) inca mai viseaza la o viata normala. Si cum singura speranta la libertate este lupta neincetata, ea reuseste sa convinga inca patru tinere, aflate in aceeasi situatie, sa i se alature. Cu personalitati diferite, dar unite de un scop comun, tinerele se aliaza pentru a scapa din mainile celor care le tin captive.
Conduse de Babydoll, ele isi creeaza propria lume imaginara, unde pornesc un razboi fantastic cu tot felul de creaturi terifiante, de la samurai la serpi uriasi, ajutandu-se de un arsenal pe masura.
 

Made in Dagenham (25 martie 2010)


Regia: Nigel Cole
Distributie: Imelda Staunton, Sally Hawkins, Andrea Riseborough
Muncitoarele de la o fabrica Ford din Marea Britanie declaseaza in 1968 o greva, fiind nemultumite de conditiile de lucru. Miscarea, prin care se solicitau salarii egale cu cele primite de barbati in conditii de munca egale, a dus la adoptarea unei legi revolutionare de catre parlamentul britanic.


Justin Bieber: Never Say Never  (25 martie 2011)

 

Regia: John Chu
Distributie: Justin Bieber, Usher Raymond
Justin Bieber: Never Say Never este povestea adevarata a ascensiunii unui fenomen muzical. De la spectacole sustinute pe strada, in orasul sau natal, Stratford, Ontario, la un concert cu toate biletele vandute pe faimosul Square Garden si un statut de vedeta internationala, adulat de adolescenti din toata lumea, Justin Bieber isi spune acum povestea, in format 3D.