Dan Negru: "Nu cred că există o invenţie mai stupidă decât cărţile electronice"



Dan Negru este foarte revoltat pentru că generaţiile viitoare vor citi cărţile în format electronic.

Prezentatorul de televiziune îşi aduce aminte de pasiunea cu care citea în vremea copilăriei şi crede că micuţii de acum vor avea aceeaşi satisfacţie ca el.


"Inca pastrez 'Comoara din insula' a lui Robert Louis Stevenson cu desenul unui pirat dar si cu o urma de cana de lapte pe coperta. O revad uneori prin biblioteca si inca ma trec fiori amintindu-mi cit de teama-mi era de Black Dog si cit de apropiat eram de Jim...", a rememorat Dan Negru pe blogul lui.

"Nu cred ca exista o inventie mai stupida din ultimii ani decit cartile electronice. Le vad peste tot, vad ca pot fi cumparate pe net, carti citite de pe un ecran de calculator. Adeseori in drumul spre Chisinau intilnesc in avion o familie cu un pusti de vreo 12 ani pe care tatal il forteaza mereu sa citeasca, in timpul zborului, carti electronice...Sunt un mare pasionat de gadgeturi, cred ca in utilitatea netului, dovada ca suntem aici, acum... Dar mi-e mila de amintirile celor care descopera 'Comoara din insula' intr-un ecran luminat...Cum sa tii minte un ecran de calculator?", se întreabă jurnalistul.