Captura RECORD - 150 de kilograme de cocaina, de 10 milioane de euro, gasite in Maramures



150 de kilograme de cocaina pura, estimate la 10 milioane de euro, au calatorit din Bolivia pana in Sapanta, judetul Maramures.

Transportul a fost coordonat de o grupare condusa de un spaniol si un roman, atent urmariti de politistii de aici si de cei americani. Era doar prima transa dintr-o afacere de 500 de kilograme de stupefiante, cred oficialii implicati in ancheta.


Stupefiantele au plecat din Santa Cruz, Bolivia. Au trecut prin Chile, Mexic, Spania si Malta pentru a ajunge intr-un final in portul Constanta. Iar de acolo, sub privirile politistilor intrati deja in alerta, au calatorit pana in Sapanta, Maramures. Destinatia finala urma sa fie Olanda.

Din 21 iulie 2010 agentii americani si ai nostri au stat cu ochii pe gruparea de traficanti, condusa de un spaniol si un roman. Banuiau ca pregatesc un transport urias de droguri din America de Sud spre Europa de Vest.

In toata povestea apare si un italian - are o firma de import de cherestea, iar marfa a ajuns chiar intr-una dintre halele lui. I-a ajutat astfel pe pionii principali.

In urma descinderii la firma din Sapanta, politistii au gasit peste 150 kg de cocaina cu puritatea 99%.

Romanul si spaniolul, principalii suspecti, au fost retinut. Procurorii cer arestarea preventiva.